Dešon Votson (©AFP)
Dešon Votson (©AFP)

Misterija oko Dešona Votsona, Patriote mame Mariotu, Big Ben ostaje u Pitsburgu

Vreme čitanja: 4min | pon. 01.03.21. | 06:11

Trenutno su u prvom planu kvoterbekovi pred burnu pijacu slobodnih agenata u NFL-u

Zatišje pred buru. Sezona u NFL-u je zavšena pre tri nedelje trijumfom Tampa Bej Bakanirsa koji su slavili na svom terenu protiv Kanzas Siti Čifsa sa 31:9 u 55. Superboulu. Ove nedelje se očekuje početak burne pijace slobodnih agenata. Zasad je opipavanje pulsa svih timova. U prvom planu trenutno su kvoterbekovi.

Dva velika trejda su već obavljena prošlog meseca. Metju Staford je prešao iz Detroita u Los Anđeles Remsu u zamenu za Džereda Gofa, dok je Karson Venc novi vođa napada Indijanapolisa. Stigao je u Koltse iz Filadelfije.

Izabrane vesti

Najveća misterija traje oko Dešona Votsona koji ne želi više da igra za Hjuston, ali Teksansi neće da ga trejduju. Pola lige se raspituje za odličnog kvoterbeka. Cena bi bila sigurno velika, pominju se tri, četiri pika prve runde drafta. Mnogi su to spremni da plate. Spekuliše se da su Majami i Denver najozbiljniji. Votson je rešen da ne igra za tim iz Teksasa nezadovoljan kao se franšiza razvija. Nije konsultovan oko izbora novog glavnog trenera, a obećano mu je to, pa je sada uvređen i odlučan da napusti Hjuston. Ekipu je napustio i dugogodišnje lice franšize, tri puta najbolji defanzivac lige, Džej Džej Vot. Votson je prošle godine potpisao mega ugovor sa Teksansima na četiri sezone za 160.000.000 dolara što je drugi najveći u ligi, iza blokbastera Patrika Mahomsa sa Kanzasom od 503.000.000 na 10 godina.

Američki mediji spekulišu i da Rasel Vilson nije zadovoljan u Sijetlu. Traži da mu se pojača ofanzivna linija koja je godinama jedna od najgorih u ligi. Sihoksi su stali u prvoj rundi plej-ofa. Prošle sezone su ih eliminiali Remsi, a Vilson ništa na tom meču nije mogao da uradi protiv fantastične odbrane na čelu sa najboljim defanzivcem lige Eronom Donaldom. Pominje se neki zainteresovani timovi, Dalas, Čikago i Nju Orleans, ali teško će do ovog trejda da dođe.

Što se tiče onih realnijih rešenja, u prvom planu su Nju Ingland Petriotsi. Posle odlaska Toma Brejdija u Tampu, epizoda sa Kemom Njutonom se pokazala kao neuspešna. Nekadašnji MVP lige je slobodan agent i teško će se vratiti u četu Bila Beličika. Najrealniji je dolazak Markusa Mariote, drugog pika na na draftu 2015. godine. On je posle četiri godine u Tenesiju prošle sezone bi rezerva Deriku Karu u Las Vegas Rejdersima. Za tim iz Bostona su se pominjali i Rajan Fipcatrik, prethodne dve godine kvoterbek Majamija, a postoje priče i o povratku Džimija Garapola. Mnogo toga zavisi od San Franciska koji nije uspeo da dovede Kirka Kazinsa iz Minesote, pa je i dalje Džimi Dži prva opcija u timu iz Kalifornije. Beličik bi sigurno voleo da vidi opet Garopola u dresu Petriotsa, ali pitanje je šta će uvek škrti trener da ponudi Fortinajnersima.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE LEJKERSI DA ODBRANE TRON U NBA LIGI JE 3,50.

Neizvesna situacija sa kvoterbekovima je i Nju Orleansu, Čikagu i Denveru. Dru Bris još nije doneo odluku o povlačenju, mada „preko bare“ ne sumnjaju da će legendarni as da okači kopačke o klin. U tom slučaju se sigurno u Sejntse vraća Džejmis Vinston. Bersi ne zaju šta da rade sa Mičom Tubiskom i Nikom Folsom koji su imali loše sezone. Ni Bronkosi nisu zadovoljni sa Druom Lokom i traže mu zamenu.

Misterija je i oko Daka Preskota i Kaubojsa. Prošle godine je igrao na "frenčiz tegu" (jednogodišnji ugovor van „seleri kepa“), ali se teško povredio na polovini šampionata i trenutno je u fazi oporavka. On traži više od 40 miliona dolara po sezoni i dugogodišnji ugovor, a čini se da gazda Džeri Džons nije spreman toliku cifru da mu ponudi, pa će verovatno i narednu sezonu da igra kao "frenčiz tag" u Dalasu za sumu koja bi bila oko 35.000.000 dolara.

Aleks Smit želi da nastavi da igra, ne želi da se penzioniše, ali čini se da u Vašingtonu nisu baš oduševljeni sa veteranom koji je bio prelazno rešenje u finišu prošlog prvenstva kada je odveo svoj tim do plej-ofa. Tim iz prestonice je potpisao Tajlera Hajnekea na dve godine za 8.500.000 dolara. Posle povreda se vraća i Kajl Alen. Neizvesno je pitanje startnog kvoterbeka.

Ben Rotlisberger (©AFP)Ben Rotlisberger (©AFP)

Legenda Pitsburga Ben Rotlisberger vratiće se i naredne sezone u Stilerse, ali će njegov ugovor da bude rekonstruisan jer predstavlja omču oko vrata šestostrukom osvajaču Superboula. Ove godine „seleri kep“ je smanjen sa 198.000.000 dolara na oko 180.000.000.

Biće zanimljvo u Tampa Beju pošto šampion ima veliki broj slobodnih agenata, a ne moževsve da ih zadrži na Floridi. Moraće neki od nosilaca igre da ode – Leonard Fornet, Lavonte Dejvid, Ndamukong Su, Šek Beret, Kris Gadvin, Antonio Braun, Rob Gronkovski... Ono što je najvažnije za Bakanirse da će i naredne sezone tim sa Floride da predvodi Tom Brejdi.



tagovi

NFL ligaNFLDru BrisBen RotlisbergerNju Ingland PetriotsBil Beličik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara